281x448 15 Te wapen

Men at Arms

De Stadswacht heeft echte Mannen nodig! Zijn de wachters dan niet mans genoeg? Mans, och ja – maar mens?
Zo hebben we bijvoorbeeld Korporaal Biet (op papier een dwerg), Veldwachter Pruimpje (echt een dwerg, Veldwachter Gneisbaard (een trol), Veldwachter Angoea (een vrouw….meestal) en Korporaal Bollebos (uit het mensdom gezet wegens duwen).


Mans genoeg, maar toch dringend verlegen om hulp. Want in de stad heersen moord en doodslag, zonder de vereiste vergunning!

 

NBD|Biblion recensie:

De afdeling Nachtwacht van de Ankh-Meurborkse Stadswacht bestaat uit een etnisch gemeleerd gezelschap van trollen, dwergen, weerwolven en mensen. De spanning tussen trollen en dwergen stijgt als in beide bevolkingsgroepen een moord wordt gepleegd met een nieuw wapen, het vuroer (= geweer), uitgevonden door Leonard da Quorm (= Da Vinci). De verdenking valt op het Moordenaarsgilde maar de leden daarvan mogen niet moorden zonder vergunning. De Nachtwacht zoekt dit uit en probeert ondertussen de trollen en dwergen uit elkaar te houden die elkaar maar al te graag naar de keel vliegen. Ook de spanning binnen de Nachtwacht loopt op. Bovendien wil kapitein Flinx de moordenaar pakken voor zijn ontslag wegens huwelijk en raakt korporaal Biet verliefd op veldwachter Angoea zonder dat hij op de hoogte is dat ze een weerwolf is. Zelfstandig te lezen met verwijzing naar ‘Wacht! Wacht!’. Romantiek en heroiek met opnieuw een knipoogje naar de werkelijkheid. Spanning en humor zijn uitstekend opgebouwd met diverse woordspelingen.

uitgeverij: Het Spectrum

ISBN10: 902255127X
ISBN13: 9789022551271

NUGI 335

 

kompasroos groot

Facebooktwitter