Voetnoot

Moeke Jakkers nieuwsgierigheid ter zake was enorm en onverzadigbaar**.
Bijna onverzadigbaar. Verzadiging zal zijn bereikt op haar laatste proefvlucht, waarin ze naging of een heksenbezem het overleefde als je er tijdens de vlucht een voor een de twijgen uittrok. Volgens het raafje dat ze had opgeleid tot zwarte doos, luidt het antwoord zo goed als zeker nee.

— De plaagzusters, p.90

over Terry Pratchett

Sir Terence David John Pratchett

Pratchett-tekening

Terry Pratchett is met zijn Schijfwereldboeken al jaren de grootste en geestigste Britse bestsellerschrijver. Hilarische diepgang en spannende fantasy, meeslepend verteld: een combinatie van zeldzame klasse. Zijn werk wordt in zeventien talen vertaald. Fans in Nederland hebben hem ook ontmoet op de Fantasy Fair.

 

Pratchetts vertellingen zijn niet louter fantasy, maar zitten boordevol humor en ironie. De spannende avonturen gaan telkens over in hilarische persiflage en vice versa. Ontelbare grappen en woordspelingen komen tot bruisend leven. Hij woont met zijn gezin in Wiltshire, Engeland, waar hij (zeggen sommigen) vleesetende planten kweekt (maar anderen bestrijden dit).

 

Sir Terry Pratchett is op 12 maart 2015 op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Posterieure Corticale Atrofie (PCA), een uiterst zeldzame vorm van dementie.

Terry Pratchett-03

 

Wikipedia (NL)