Voetnoot

en bracht zo een ernstige herschikking teweeg in de harmonie van het heelal*
De stenentuin van Algemene Vrede en Eenvoud, aangelegd volgens opdracht van de oude keizer Zon Yatcent**, benutte sobere indeling naar ligging en schaduw om de eigenlijke eenheid van ziel en stof en de harmonie van het al te symboliseren. Men zei dat de geheimen uit de kern van het werkelijke verborgen waren in de exacte rangschikking der stenen.

— Dunne Hein, p.166

over Terry Pratchett

Sir Terence David John Pratchett

Pratchett-tekening

Terry Pratchett is met zijn Schijfwereldboeken al jaren de grootste en geestigste Britse bestsellerschrijver. Hilarische diepgang en spannende fantasy, meeslepend verteld: een combinatie van zeldzame klasse. Zijn werk wordt in zeventien talen vertaald. Fans in Nederland hebben hem ook ontmoet op de Fantasy Fair.

 

Pratchetts vertellingen zijn niet louter fantasy, maar zitten boordevol humor en ironie. De spannende avonturen gaan telkens over in hilarische persiflage en vice versa. Ontelbare grappen en woordspelingen komen tot bruisend leven. Hij woont met zijn gezin in Wiltshire, Engeland, waar hij (zeggen sommigen) vleesetende planten kweekt (maar anderen bestrijden dit).

 

Sir Terry Pratchett is op 12 maart 2015 op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Posterieure Corticale Atrofie (PCA), een uiterst zeldzame vorm van dementie.

Terry Pratchett-03

 

Wikipedia (NL)