Voetnoot

zijn jus primae noctis*
Ook wel genoemd droit de seigneur, wat dat ook is. Hij was nooit iemand tegengekomen die het wilde uitleggen. Maar het was stellig iets dat een landheer er op na moest houden en, wist hij vrijwel zeker, iets dat veel oefening in de buitenlucht nodig had. hij stelde zich voor dat het om een soort grote harige hond ging. Hij zou er wis en waarachtig ook eentje nemen, en dan zorgen voor verrekt veel oefening.

— De plaagzusters, p.21

Lusthof

Een nieuwe toevoeging voor het Stadsmuur project; een Lusthof.

 

Achter de muur een beschut plekje, ver weg van de dagelijkse realiteit. In de tuin een is soort folly verwerkt onder de walgang. Met als extraatje op de muur een weererker met een mezekouw om het waterpoortje van de gracht naar de fontein te beschermen.

 

Pleasure Garden

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Facebooktwitter