Voetnoot

een chimera*
Voor een beschrijving van de chimera wenden we ons to Bezemists vermaarde bestiarium Animala Nonnaturalia: ‘Tbeest heeft die pooten eener meirminne, haaren eener schiltpadde, tanden eens vooghels, ende die vleugelen eens slangs. Natuerlyck, alleen selve kan ick dit weeten, want tbeest heeft die aedem oons oofens ende die wispeltuerigheit eens rubbertballons in eene orkaen.’

— Betoverkind, p.142

Ankh-Meurbork Stadspoort

De Lekpoort maakt nu deel uit van de oude stadsmuur van Ankh-Meurbork. Om het toch iets herkenbaarder te houden heb ik de vlag van Vianen laten wapperen op het gebouw. Ook de (hedendaagse) dakruiter is toegevoegd ten opzichte van het model uit het museum.

De hele muur is makkelijk uit te breiden volgens het MILS-principe, met een eigen standaard voor de muur zodat deze mooi aansluit op de volgende module.

 

Stadspoort

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Facebooktwitter