Voetnoot

Mooie oegraa.*
Trollen beschikken over 5400 termen voor gesteente en eentje voor gewassen. ‘Oegraa’ betekent alles van mos tot reuzesequoia. In de visie van trollen geldt: kun je er niks van eten, dan hoeft het ook niks te heten.

— Rollende prenten, p.128

De Potige Padvinder

PP-Voyager-99

De Potige Padvinder, het bronzen schip waarmee Rinzwind en Tweebloesem over de rand van de Schijfwereld gelanceerd worden in “De kleur van Toverij”.


Na als offer gevangen genomen te zijn door de priesters van Kruul ontsnappen Rinzwind en Tweebloesem door zich voor te doen als de Chellonauten; de astronauten die eindelijk het raadsel van de sexe van A’tuin de wereldschildpad moeten oplossen.
Zoals gewoonlijk bij Rinzwind gaat niet alles van een leien dakje.

 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Facebooktwitter