Voetnoot

een wetenschappelijk onderzoekheks*
Iemand zal dat toch moeten zijn. Je kunt nu wel een salamanderoogje opgeven, maar bedoel je dan de Gewone of de Grote Vuursalamander? En welk oog trouwens? Kan het ook met tapioca? Als we er eiwit voor nemen, zal de bezwering dan a) lukken b) mislukken of c) de bodem van de heksenketel eruit smelten? Moeke Jakkers nieuwsgierigheid ter zake was enorm en onverzadigbaar**.

— De plaagzusters, p.90

De Potige Padvinder

PP-Voyager-99

De Potige Padvinder, het bronzen schip waarmee Rinzwind en Tweebloesem over de rand van de Schijfwereld gelanceerd worden in “De kleur van Toverij”.


Na als offer gevangen genomen te zijn door de priesters van Kruul ontsnappen Rinzwind en Tweebloesem door zich voor te doen als de Chellonauten; de astronauten die eindelijk het raadsel van de sexe van A’tuin de wereldschildpad moeten oplossen.
Zoals gewoonlijk bij Rinzwind gaat niet alles van een leien dakje.

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar
Facebooktwitter