Voetnoot

rijk was en onaangenaam*.
Jeugdige moordenaars zijn doorgaans arm, en hebben derhalve heel heldere opvattingen over de immorele kanten van rijkdom, tot ze oudere moordenaars worden, die doorgaans zeer rijk zijn, en ze gaan neigen tot het gezichtspunt dat onrecht zijn goede kanten heeft.

— Pyramides, p.101

De Potige Padvinder

PP-Voyager-99

De Potige Padvinder, het bronzen schip waarmee Rinzwind en Tweebloesem over de rand van de Schijfwereld gelanceerd worden in “De kleur van Toverij”.


Na als offer gevangen genomen te zijn door de priesters van Kruul ontsnappen Rinzwind en Tweebloesem door zich voor te doen als de Chellonauten; de astronauten die eindelijk het raadsel van de sexe van A’tuin de wereldschildpad moeten oplossen.
Zoals gewoonlijk bij Rinzwind gaat niet alles van een leien dakje.

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar
Facebooktwitter