30 vrijgemaakte ortjes

 

The Wee Free Men

 

‘Kreemes! En wai dan, duffie!’De fantastische humor van de schijfwereld voor jong en oudNarigheden bedreigen de schapenhoeve van vader Verweerd. Het heuvelland wordt opeens overvallen door een monster en Tiffanie Verweerds kleine broertje is zomaar gestolen. Om hem terug te krijgen heeft Tiffanie een wapen (een koekenpan) en haar opoes toverboek (nou ja, “Kwalen van het Schaap”).

En de hulp van de Tsae Dran Fiegels, die piepkleine maar vechtlustige kabonkers met hun blauwe vel en hun rooie haar, die uit het land van de Elfen gegooid zijn wegens Dronkenschap en Keet schoppen.’Waarom heb je dat schaap gestolen?’We wazze oit’ehongerd.’ mompelde een van de Fiegels al friemelend aan zijn helm. ‘Dus anders had je het niet gestolen?’ zei Tiffanie.Honderden verbijsterde blikken keken haar aan. ‘O wel hoor, joffer’ zei de helmfriemelaar.

 

uitgeverij M

 

ISBN 9789089681270

 

februari 2009

kompasroos groot

Facebooktwitter