28 mirakelse maurits

 

The Amazing Maurice and his educated Rodents

 

‘Ze hebben hem meegenomen!’ zei Zonnebruin. ‘Die rattenvangers!’ ‘Ik heb zo’n beroerd voorgevoel dat ik al weet waarheen,’ zei Maurits. ‘Hoe dan?’ snauwde Perzik. ‘Ik ben toch een kat?’ zei Maurits. ‘Katten zwerven overal.’ Maurits de straatkater heeft een geweldig zwendeltje bedacht. Iedereen kent toch die verhalen over ratten en fluitspelende rattenvangers?

En laat Maurits nu net een onnozel joch met een fluit hebben, en zijn eigen bende ratten – gestudeerde ratten nog wel… Dat gaat natuurlijk een keer mis. Maar gelukkig zijn niet alle mensen slecht en dom. In de woorden van Terry Pratchett zelf: ‘Dit boek gaat over ratten die intelligent zijn. Maar het gaat ook over het nog véél fantastischer idee dat mensen het ook tot intelligentie kunnen brengen.’

 

uitgeverij Mynx

ISBN10:9089681280

ISBN13: 9789089681287kompasroos groot

 

 

Facebooktwitter