19 lemen voeten 2

Feet of Clay

‘Moet je die deuk nou es zien,’ zei Hupkesen. ‘De hele korst is bedorven.’ EN ANDERS JE HOOFD WEL, zei de Dood.
Curator Hupkesen van het Dwergenbroodmuseum was lichtelijk aangeslagen. Afgezien van andere redenen was hij net vermoord. Maar momenteel zag hij dat liever als een hinderlijk detail – Men had hem doodgeslagen met een brood.


De dood waart rond in multicultureel Ankh-Meurbork, met in zijn kielzog de Dood. Moord is normaal, maar dit is misdaad. Of erger: verraad… Een klus voor Commandeur Flinx, de vermaande chef van de Stadswacht.
Dan zijn er ook nog trollen, een maanzieke weerwolf en een dwerg met praatjes, en vooral een zelfdenkende GOLEM.

 

NBD|Biblion recensie:

In de stad Ankh-Meurbork is Commandeur Douwe Flinx, chef van de Stadswacht, op zoek naar de dader van een poging tot vergiftiging van heer Ottopedi, Patriciƫr (bestuurder) van de stad. Hij wordt daarbij geholpen door trollen, dwergen, een weerwolf en een golem, een wezen van klei. Uiteindelijk komt hij erachter dat de kaarsen in de kamer van de bestuurder in arsenicum zijn gedoopt. Wanneer hij de dader, een vampier, arresteert, raakt een groot deel van de adellijke families in de problemen, omdat zij deel namen aan de samenzwering. Dit boek, dat tot het humoristische fantasy-genre behoort, voldoet niet aan de verwachtingen die vooraf worden gewekt. De humor komt sporadisch tot zijn recht, het verhaal is rommelig en de afloop is niet spannend. Samengevat: een aaneenschakeling van pogingen tot gewild leuk zijn, mede tot uiting komend in de namen van de personages.
(Biblion recensie, Redactie)

 

uitgeverij Het Spectrum

ISBN10 902746894X
ISBN13 9789027468949

NUGI 335

19 lemen voeten 1kompasroos groot

 

Facebooktwitter