282x448 17 Interessante tijden

Interesting Times

De Tegenwichters kennen de vervloeking Dat je nog Interessante Tijden Mag Meemaken. Het ondoorgrondelijkste rijk van de Schijfwereld raakt van de kook. Dat komt door een opruiend geschrift: “Wat Ik Beleefd Heb op Mijn Vakantie”. De werkende massa sluit de rijen; wat hebben ze anders te verliezen dan hun waterbuffels? En bloedig geweld maakt zich meester van de Verboden Stad.

Er is er maar eentje die ons kan redden van de gruwelijke ondergang: de Tovenaar Rinzwind, die per ongeluk te hulp wordt geschoten… VELDSLAGEN! REVOLUTIE! DOOD! OORLOGSGEWELD! REP! EN ROER! Nog meer humor, nog meer diepgang! Met Cohen de Barbaar en zijn Horde, het complete Rode Leger, de Aartskanselier en zijn staf, de Bagage en zijn familie, de Keizer, Zes Gunstige Winden enz.

NBD|Biblion recensie

Ank-Meurbork ontvangt van het Tegenwichters Continent een oproep om de Grote Tovenaar te sturen. Ze sturen de mislukte tovenaar Rinzewind en zijn veelvoetige Bagage naar het Agatese Rijk met de opdracht uit te zoeken wat ze nu precies willen. Rinzewind ontmoet daar Cohen de Barbaar en zijn bejaarde Zilveren Horde die op zeer bijzondere wijze de troon willen bemachtigen. Daartoe moeten ze wel ongezien over de Grote Muur zien te komen in de Verboden Stad Hanghang. Bovendien wordt Rinzewind gezien als de grote leider door de rebellen van het Rode Leger die met leuzen als “Moge Onze Vijanden Iets Enigszins Onaangenaams Overkomen” en het boekje “Wat ik tijdens mijn vakantie heb gedaan” trachten een revolutie te bewerkstelligen. De Grootvizier, Heer Hang, heeft zo zijn eigen plannen met de Keizer. Uiteindelijk ontspint zich een strijd tussen de zeven leden van de Zilveren Horde en Heer Hang’s leger. Satirische beschrijving van China’s cultuur en maatschappij en de Chinese Revolutie. Veel verwijzingen naar fictieve of reële personen en situaties met prachtige woordspelingen. Pratchett’s populariteit wordt steeds groter getuige de vele Internet-sites die aan hem gewijd zijn. Passende omslagtekening; normale druk.
(Biblion recensie, David Jaramillo Moreno.)

uitgeverij Het Spectrum

eerste druk 1998

vertaling Joke de Vries

ISBN10 9027461465
ISBN13 9789027461469

NUGI 335

17 interresante tijden 2

kompasroos groot

Facebooktwitter