285x448 14 Edele Heren en Dames

Lords and Ladies

Het is een zwoele Midzomeravond. Er zijn overal van die oogstkringen opgedoken – zelfs in het lapje tuinkers van Poeti Nack, vier jaar. Morgenochtend gaat onze heks Magraat Knophlox met de koning trouwen….Dat zou toch een ‘droom’ moeten zijn… Maar de dronken klompendansers van Lankhr laten de Elfen los – reuze deftige lui, maar helaas ook met gruwelijke trekjes…

Dus Opoe Wedersmeers kibbelende heksenkringetje staat dit keer echt voor een zware klus. Verder medewerking van vele dwergen, tovenaars, trollen, klompendansers en een orang oetan. Plus veel fiedeldondijn en bloedspettters.

NBD|Biblion recensie

Op de sprookjesachtige, platte Schijfwereld komen we wederom het heksentrio uit eerdere delen tegen. Dit verhaal is een knipoog naar Shakespeare’s Midzomernachtsdroom. Magraat zal op midzomerdag trouwen met koning Verinus. De overige twee heksen nemen het ondertussen op tegen een ambitieuze jonge heks die een opening creeert naar een parallelle wereld. Tijdens een toneelvoorstelling ter ere van het aanstaande huwelijk dringen de slechte en gevoelloze elfen met hun koningin dit universum binnen waar ze een schrikbewind voeren. Gelukkig eindigt alles nog goed als de Duivel zijn Elfenvrouw tegenhoudt. De verwijzingen naar onze huidige maatschappij, de karikaturen van bekende personen (onder anderen Casanova en Einstein) en het satirisch sausje zorgen voor een luchtig boekje zonder diepgang, maar voor een fantasyverhaal bijzonder vermakelijk. De vele woordspelingen zijn uitstekend vertaald.

 

uitgeverij Het Spectrum

ISBN10 9027447470
ISBN13 9789027447470

 

NUGI 335

kompasroos groot

Facebooktwitter