Voetnoot

hij volstrekt alles tolereerde, behalve als het de stad bedreigde*.
En mimespelers. Het was een typische afkeer, maar ja. Wie er ook in een slobberbroek en een wit gezicht probeerde zijn kunsten te slijten binnen Ankhs bouwvallige muren, weldra bevond hij zich in een schorpioenenkuil, met op de ene wand daarvan de goede raad: Leer De Tekst.

— Wacht! Wacht!, p.67

09 Erik

283x448 9 Erik

 

Faust Eric

Erik is de enige bezweringenhacker op de hele Schijfwereld. Al wat hij wil is de vervulling van drie wensjes – onsterfelijk zijn, heersen over de wereld, en dat de mooiste vrouw van de schijf verliefd op hem wordt. Niks bijzonders dus.


Maar in plaats van een handzaam duiveltje roept hij in zijn tovercirkel Rinzwind op, de stunteltovenaar, inclusief die mensvijandige reisbenodigdheid die velen al kennen als de Bagage. Eriks wensen zijn dan ook voorlopig nog niet vervuld….

NBD|Biblion recensie:

Op de onbestaanbare Schijfwereld roept de puber Erik een demon op, maar krijgt de bij ongeluk in de onderwereld gestrande klunzige tovenaar Rinzwind geleverd. Deze doet zijn best de drie wensen van het joch te vervullen, maar belandt in steeds ingewikkelder nesten, waaruit hij nipt wordt gered door zijn tover-Bagage. Uiteindelijk bereikt het drietal de Hel, waar ze ongeweten helpen bij het wegpromoveren van een hinderlijke nieuwlichter, om daarna opgelucht terug te keren in de echte wereld. Kleurrijk verteld, met een spervuur aan woordgrappen en satirische schetsjes. De vertaling doet de tekst inventief recht.

 

uitgeverij Het Spectrum

ISBN 90-274-3412-3

NUGI 335

kompasroos groot

Facebooktwitter