Voetnoot

tussen de rietjes en rusjes*
Maar deze werden weggemonteerd uit de projectiekopie.

— Rollende prenten, p.116

08 Wacht! Wacht!

284x448 8 Wacht! Wacht!

 

Guards! Guards!

In nachtelijk Ankh-Meurbork, grootste stad op de Schrijfwereld, duikt een vervaarlijk monster op: van argeloze criminelen resteert alleen nog hun schaduw op de muur en een zielig hoopje as… Een zware klus voor Kaptein Flinx en zijn prachtkerels van de Stadswacht, want hun speurwerk wordt gehinderd door haast iedereen – met inbegrip van een vuurspugende edeldraak.

In een stad die totaal op zijn kop staat door toverij, hoopjes as, deftige dames die moerasdraakjes fokken, geheime broederschappen en worstjes van echt varken, moet Flinx de feiten zien te achterhalen – ook al komt daarbij in de kerker terecht.

NBD|Biblion recensie:
Het achtste vertaalde deel in de Schijfwereldreeks. De humor van Pratchett bevalt de Nederlandse sf-lezer kennelijk goed en de vertaler zet de talrijke woordspelingen stevig overeind. In dit boek krijgt de naïeve boerenjongen Biet een baantje als stadswacht in het verdorven Ankh-Meurbok. Al spoedig dwingt hij, ongehoord, naleving van de wet af, helpt een magische draak verslaan en een complot verijdelen. De Arthurlegende wordt vaardig op zijn kop gezet, gemengd met andere sprookjes en een dot satire. Kleurige omslag met oorspronkelijke getrouwe illustratie van drakendoders, kleine druk.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)

 

uitgeverij Het Spectrum

ISBN10 9022551202
ISBN13 9789022551202

NUGI 335

kompasroos groot

Facebooktwitter